Sociale Projecten - Vorige Werkingsjaren

Poverello – Leuven www.poverello.be

Poverello, een huis voor thuis-en daklozen.

In verschillende centra worden er dagelijks meer dan 700 warme maaltijden bereid en opgediend. Deze werking wordt gedragen door 400 vrijwilligers die zich regelmatig inzetten. Zij bereiden de maaltijden en doen al de huishoudelijke taken.

Gezien de warme maaltijd centraal staat,wordt door LC-Horst de keukeninfrastructuur van Poverello -Leuven jaarlijks aangevuld met de nodige moderne apparatuur, zoals : stoomoven, diepvrieskast, warmhoudwagen enz...

Kinderkankerfonds – Leuven www.uzleuven.be/nl/kinderkankerfonds   

LC-Horst ondersteunt voor de derde maal het Kinderkankerfonds - afdeling Leuven. Onze financiele bijdrage dient voor het aanschaffen van de nodige hulpmiddelen  die thuisverzorging van deze beproefde patientjes mogelijk maakt.  Zo werd er concreet volgende apparatuur gesponserd: wisseldrukmatras, badlift en aangepaste buggy.

 

Puente Cusco – Peru www.alpuente.be
Voor het eerst heeft onze LC-Horst een project weerhouden dat kadert in het LCIF (Lions Club Internationa Fundation ). Dit wordt uiteraard een meerjarenproject.  Puente (brug) is een vzw die verschillende projecten steunt in ontwikkelingslanden.  Het zijn hoofdzakelijke educatieve projecten voor kansarme jongeren.  Het project in Cusco gaat over studiebegeleiding van jongeren tussen 15 en 22 jaar.  Opleiding is noodzakelijk om deze jongeren van de straat te houden.Deze opleidingen zijn aangepast aan de noden van lokale arbeidsmarkt.Na hun opleiding worden de afgestudeerden ook nog persoonlijk gevolgd.